Hvalpe- og unghundeseminar 2021 Øst i Rønnede

Af Ellis Pedersen og Lisbeth Rosenholm, Eventudvalg Øst

Lørdag den 29. maj blev hvalpe- og unghundeseminar 2021 afholdt af Eventudvalg Øst i Rønnede på Sjælland.

Alle racer indenfor retriever var velkomne i alderen 12 uger til 1 år.

Klubtrænerne Henrik Møller og Michael Junker Hansen underviste henholdsvis de små hvalpe og de større hvalpe.

Som vanen tro for RJK's hvalpe- og unghundeseminarer tager klubtrænerne udgangspunkt i den positive træning, hvor man leger træningen ind og via legen fremmer den gode kontakt mellem hvalp og fører. Et fælles nøgleord fra både Henrik Møller og Michael Junker Hansen er korte træningspas. Så må man hellere gentage øvelsen et par gange om dagen. Blot man sørger for at varierer øvelserne.

Tålmodighed er en dyd uanset alder, hvilket var tydeligt igennem hele dagen og igennem de enkelte øvelser. Trods at nogle hvalpe havde samme alder, befandt de sig på forskellige træningsniveauer. Hver fører fik tips og idéer til, hvordan de og hunden sammen kan komme videre med deres individuelle arbejde derhjemme.

Som noget nyt i år, blev der afholdt en officielt juniortest midt på dagen imellem formiddagsseminaret og eftermiddagsseminaret. Dette var med henblik på at vise hvalpeejerne, hvordan det første step i RJK's prøvesystem ser ud og afholdes. Panel A dommer Carsten Junker Nissen bedømte, de for nogle prøvedeltagere første prøve, med sin altid positive indstilling. En stor tak for hjælpen til Carsten Junker Nissen.

RJK indmeldte syv nye medlemmer på dagen og et rigtig stort velkommen til jer! Vi håber på og glæder os til at se jer i klubbens fremtidige arrangementer. En stor tak skal lyde til alle deltagerne og tilskuerne.

Der skal også lyde en stor tak til terrænværterne Tina og Jens, som igen i år tog imod eventudvalget, deltagerne og tilskuerne med åbne arme.

RJK's hovedsponsor, Agria Dyreforikring, var med os hele dagen igennem og forærede hver deltager en flot retrieverline.

Foderfirmaet Petland mødte på dagen med en fin stand, hvorfra de gav flotte foderprøver til hver seminardeltager og sponsorerede tillige en stor fodersæk til to af juniortestdeltagerne, som dommeren syntes skilte sig ekstra ud på den positive side.

Afslutningsvis vil vi igen opfordre alle med et forslag til arrangementer om at kontakte os. Vi vil gerne arrangere lige præcis de arrangementer, som I hundeejere af stambogsførte retrievere ønsker at deltage i. I er også meget velkomne til at med-arrangere sammen med os. Kontakt Ellis Pedersen på ellisjensen24@gmail.com eller 27581988.