Hovedsponsor på Unghundemesterskabet

Læs mere om Gilpa hundefoder

Unghundemesterskabet 2021

afholdes søndag den 22. august i Fjelster ved Herning

Unghundemesterskabet 2021 er det 25. i rækken, siden det første blev afholdt i 1996 

Deltagere:  

For at deltage skal du være medlem af RJK og din retriever skal være stambogsført i en af RJK anerkendt organisation. Din retriever skal på prøvedagen være fyldt 12 måneder, men må ikke være ældre end 24 måneder. Ellers er der ingen krav til deltagerne ud over at løbske tæver selvfølgelig ikke kan deltage.

Dispensation for aldersgrænsen:

Da alle hunde skal mulighed for at deltage i et unghundemesterskab, er det besluttet at dispensere fra aldersgrænsen, således at hunde der var under 12 måneder da unghundemesterskabet 2020 blev afholdt og over 24 måneder ved dette års unghunemesterskab, kan deltage i år. 

Det drejer sig om hunde, der er født mellem den 10. august 2019 og 21 august 2019.  

Dette er aktuelt i år, da UHM i 2020 blev afholdt den 9. august og i år først afholdes den 22. august  

Sådan foregår det:

Unghundemesterskabet er en ren konkurrence, hvor man prøver at finde den / de bedste hunde.

Unghundemesterskabet er opdelt i 3 poster, og på hver post er der 2-3 opgaver. De 3 poster vil normalt illustrere en klapjagtspost, en trampejagtspost og en andejagtspost.

For alle apportertingsopgaver gælder det, at der anvendes dummyer som apporteringsemner.

Der vil være 1 dommer pr. post og der gives point pr. opgave efter FCI pointskala (0-20)

Når alle hunde har været igennem de 3 poster optæller man pointene. Den hund med flest point bliver Unghundemester 2021 (en stambogsført titel), næst flest point bliver 2. vinder o.s.v. Man har mulighed for 4 vinderplaceringer samt udmærkelser til de næstfølgende hunde, såfremt kvaliteten er god nok, men man er ikke sikker på præmiering blot fordi man gennemfører prøven.

For at blive præmieret kræves det også at hunden ikke har fået 10 point eller derunder på en opgave, uanset antal samlede point. Skulle der være pointlighed vil man lave en matchning mellem de hunde der ligger ens.

Tilskuere:

På unghundemesterskabet er der lagt meget vægt på, at alle poster skal være tilskuervenlige, d.v.s. at man skal kunne se hvad der foregår, selvfølgelig med hensyntagen til de deltagende hunde, som jo er hovedattraktionen på dagen.

Ved hver post vil der være ophængt en pointtavle og dommerne vil, efter hver hund har været oppe, give en åben mundtlig kritik af hunden og meddele det antal point hunden har fået. Pointene vil blive skrevet ind på pointtavlen så alle kan følge med i konkurrencen. Ved samlingsstedet vil der være en pointtavle, som dækker samtlige poster og her kan alle følge med i de enkelte hundes samlede pointhøst efterhånden som de har været oppe.

Det betyder at alle, både deltagere og publikummer vil kunne følge den spændende konkurrence løbende hele dagen.

Tilmelding:

Tilmelding foretages senest 8. august via hjemmesiden. Husk, du skal først være oprettet som bruger på hjemmesiden og have oprettet din hund, så vi anbefaler at få klaret tilmeldingen i god tid.

Prøveleder:

Prøveleder på Unghundemesterskabet er Mogens Nielsen

Dommerne:

Kenneth Rajczyk, Jørgen Lycik, Torben Luxhøj

Sæt hele weekenden af

Dagen før unghundemesterskabet (lørdag den 21. august) er der traditionen tro også prøver i RJK, her afholdes i nærheden af søndagens prøveterræn

  • Apporteringsprøve ved Billund
  • Åben klasse test ved Herning
  • Vinderklasse test ved Søby

Måske din hund skal til apporteringsprøve lørdag og Unghundemesterskab søndag. Eller måske har du bare lyst til at komme til området dagen før eller måske stille en anden hund i en af de andre klasser, mulighederne er mange.  

Læs mere om prøveterrænnet på denne facebook adresse: https://www.facebook.com/fjelsterferiehuse

Det er muligt at overnatte ved prøveterrænnet, se mere her  

Se tidligere vindere af unghundemesterskabet her

Se billeder fra tidligere års unghundemesterskab her

Se de tilmedlte hunde til dette års unghundemesterskab Prøvekatalog

Herunder billeder af terrænnet i Fjelster, hvor unghundemesterskabet afholdes