Unghundemesterskabet 2022

Afholdes på Ledreborg Gods søndag den 28. august

Ledreborg Gods 
Ledreborg er beliggende ved Roskilde på Sjælland. 
RJK har gennem mange år gæstet Ledreborg i forbindelse med markprøver. Nu glæder vi os til, at skulle afholde Unghundemesterskabet 2022 i dette smukke område. 

Deltagere:
For at deltage skal du være medlem af RJK og din retriever skal være stambogsført i en af RJK anerkendt organisation. Din retriever skal på prøvedagen være fyldt 12 måneder, men må ikke være ældre end 24 måneder. Ellers er der ingen krav til deltagerne ud over at løbske tæver selvfølgelig ikke kan deltage.

Dispensation for aldersgrænsen:
Da alle hunde skal mulighed for at deltage i et unghundemesterskab, er det besluttet at dispensere fra aldersgrænsen, således at hunde der var under 12 måneder da unghundemesterskabet 2021 blev afholdt og over 24 måneder ved dette års unghunemesterskab, kan deltage i år. 

Det drejer sig om hunde, der er født mellem den 23. august 2020 og 27 august 2020.  

Dette er aktuelt i år, da UHM i 2021 blev afholdt den 22. august og i år først afholdes den 28. august  

Sådan foregår det:
Unghundemesterskabet er en ren konkurrence, hvor man prøver at finde den / de bedste hunde.

Unghundemesterskabet er opdelt i 3 poster, og på hver post er der 2-3 opgaver. De 3 poster vil normalt illustrere en klapjagtspost, en trampejagtspost og en andejagtspost.

For alle apportertingsopgaver gælder det, at der anvendes dummyer som apporteringsemner.

Der vil være 1 dommer pr. post og der gives point pr. opgave efter FCI pointskala (0-20)

Når alle hunde har været igennem de 3 poster optæller man pointene. Den hund med flest point bliver Unghundemester 2022 (en stambogsført titel), næst flest point bliver 2. vinder o.s.v. Man har mulighed for 4 vinderplaceringer samt udmærkelser til de næstfølgende hunde, såfremt kvaliteten er god nok, men man er ikke sikker på præmiering blot fordi man gennemfører prøven.

For at blive præmieret kræves det også at hunden ikke har fået 9 point eller derunder på en opgave, uanset antal samlede point. Skulle der være pointlighed vil man lave en matchning mellem de hunde der ligger ens.

Tilskuere:
På unghundemesterskabet er der lagt meget vægt på, at alle poster skal være tilskuervenlige, d.v.s. at man skal kunne se hvad der foregår, selvfølgelig med hensyntagen til de deltagende hunde, som jo er hovedattraktionen på dagen.

Ved hver post vil der være ophængt en pointtavle og dommerne vil, efter hver hund har været oppe, give en åben mundtlig kritik af hunden og meddele det antal point hunden har fået. Pointene vil blive skrevet ind på pointtavlen så alle kan følge med i konkurrencen. Ved samlingsstedet vil der være en pointtavle, som dækker samtlige poster og her kan alle følge med i de enkelte hundes samlede pointhøst efterhånden som de har været oppe.

Det betyder at alle, både deltagere og publikummer vil kunne følge den spændende konkurrence løbende hele dagen.

Tilmelding:
Tilmelding foretages senest 14 august via hjemmesiden. Husk, du skal først være oprettet som bruger på hjemmesiden og have oprettet din hund, så vi anbefaler at få klaret tilmeldingen i god tid.

Dommere:
Henrik Møller Rasmussen
Henrik Møller 
Morten Højrup

Prøveleder:
Prøveleder på Unghundemesterskabet er Jens Lund, som faktisk selv vandt unghundemesterskabet i 2021 

Afsæt hele weeeken og deltage også på prøve lørdag 

Dagen før unghundemesterskabet afholdes der apporteringsprøve, åben- og vinderklasse workingtest på Valdemarkskilde Gods ved Slagelse

Der er flere muligheder for overnatning fra lørdag til søndag, læs RJKs anbefaling her 

Se vindere af unghundemesterskabet gennem årene her 

Se billeder fra tidligere års unghundemesterskab her

 

Hovedsponsor på Unghundemesterskabet 2022

Læs mere om Gilpa hundefoder