Teori og praksis i træningen af sin hvalp eller unghund
- et seminar med træning af ejer såvel som af hund.

 

Søndag den 2. august afholdte Eventudvalg Øst hvalpe- og unghundeseminar i Rønnede på Sjælland.

Fokusset lå på stambogsførte retrievere i en alder fra 12 uger til 1 år. Trænerne Janne Vendelbo og Michael Junker Hansen stod for undervisningen, hvor Janne underviste hvalpeejerne med hvalpe op til 6 mdr. i begyndende hvalpetræning, mens at Michael underviste ejerne fra 7 mdr. til 1 år i udvidet hvalpe/unghundetræning. 

Begge trænere underviste i den positive hundetræning og hvordan man kan gøre træning til en leg og dermed lege øvelserne ind i hunden.

Belønningen er enten godbid, et klik fra en klikker eller ros. Konsekvensen for ikke-korrekte udførte opgaver var blot, at der ikke faldt en belønning. Som begyndende hvalpetræning lagde Janne især vægt på enkeltheden i øvelserne og at det ofte er hos ejeren at fejlen ligger, når man forventer for meget og går for hurtigt frem.


Korte træningspas, enkelthed og ros for korrekte udførte øvelser er nøgleordene fra Janne.


Som grundsten i den udvidede hvalpetræning lagde Michael også vægt på, at man ikke må gå for hurtigt frem - og især ikke når hunden i høj grad er påvirket af hormoner.

Som træner skal man lære at kigge indad, for ens attitude påvirker hunden og i værste fald ødelægge den ellers gode træning. Som fører skal man være mere spændende end omgivelserne, for at hindre at hunden stiller sin nysgerrighed andet steds i stedet for at komme hjem.

Desuden ligger en stor vigtighed i at have udtænkt øvelsen og alle de ting der kan gå galt på forhånd. Positivitet, mental og praktisk forberedelse samt tålmodighed er nøgleordene fra Michael.

Dagen blev afholdt hos terrænværterne Tina og Jens, som både tog imod eventudvalget, deltagerne og tilskuerne med åbne arme. Der lød en konstant summen i deres smukke have og tilstødende græsmark hele dagen.

Af hensyn til COVID-19 blev dagen delt op i et formiddagshold og eftermiddagshold. Begge træningspas var identiske, og på den måde blev både kvaliteten af undervisningen og sikkerheden imødekommet.

Først del af træningspasset bestod af teori, derefter træning og afsluttet med en runde af spørgsmål. Foruden alle deltagerne var også en stor portion tilskuere tilmeldt, som enten stod til at skulle have en hvalp indenfor nærmeste fremtid eller den var for lille til at deltage.

En del af både deltagerne og tilskuerne var ”gamle” medlemmer af klubben i forvejen, men rigtig mange ny mennesker var også tilmeldt. Klubben hvervede ikke mindre end 11 nye medlemmer.

Stor velkommen til jer og RJK håber på og glæder sig til at se jer i fremtiden til klubbens andre arrangementer!

Ingen gik tomhændet hjem den dag. Foruden teoretisk viden og tips til praktiske øvelse, blev både deltager og tilskuer beriget med en RJK-goodiebag fyldt med lækkerier til både hund og fører.

Derudover blev det traditionelle lodtrækning af flotte præmier også afholdt til stor begejstring. En stor tak skal lyde til alle sponsorerne, som har fyldt i og udenfor goodiebagen!

Eventudvalg Øst takker alle de fremmødte på dagen, sponsorerer, terrænværter og trænere. Uden jer ville hvalpe- og unghundeseminaret ikke kunne lade sig gøre. Også en stor tak alle jer, som har bidraget til at promovere for arrangementet, som dermed er nået ud til flere mennesker.

Afslutningsvis vil vi gerne opfordre alle med en god idéer og forslag til arrangementer om at kontakte os.

Vi vil gerne arrangere lige præcis de arrangementer, som I som hundeejere af stambogsførte retrievere ønsker at deltage i. I er også velkomne til at med-arrangere sammen med os.

I kan kontakte Ellis Pedersen på ellisjensen24@gmail.com eller 27581988.

 

// Eventudvalg Øst