Markprøvemesterskabet 2022

Af: Tom Andersen 

Det er sjovt, som prøverne bare bliver bedre og bedre, når det går – sådan rigtig godt ikk´ 

Jeg/vi havde i hvert fald en helt igennem fantastisk weekend under RJK’s veltilrettelagte Markprøvemesterskab anno 2022. Arrangementet blev denne gang afholdt på henholdsvis Gavnø og Ålholm Gods.

Lørdag startede med individuel fotografering af hver ekvipage, 22 stk. i alt. Herefter en flot og informativ parole, derefter opsidning i køretøjerne, som man siger i militæret, for nu skulle mesterskabet skydes i gang.

Bosse, som er Skytte på Gavnø, havde rigtig fint styr på fuglene, ja han havde faktisk så meget overskud, at man næsten kunne ønske hvilket slags vildt man gerne ville apportere  Wilma og jeg havde trukket nr. 15, og da det blev vores tur i højre side, ja så trykkede jeg på 2 X hare-knappen – tak  Det illustrerede meget godt dagen, for det var lige hvad vi fik i første runde – det kalder jeg stort overskud, samt ”jeg ved hvad jeg har på mit revir” attitude

Sanne og Lyra kom ligeledes fint igennem første runde. Alle fik chancen til tredje fugl, altså 2 runde, og det endte op med 14 ekvipager videre til søndagens 2 dag, som skulle afvikles på Ålholm Gods.

Stor ros til førstedagen. Her menes naturligvis Bosse, for at kunne levere. Der menes i den grad også stor ros til prøveledelsen, for at ha ´gennem tænkt situationer, forudset scenarier, således prøven forløb smooth og i fuld kontrol.

Dag 2 på Ålholm,

Jeg tror alle forventede, at nu blev der skruet på nogle knapper. Sværhedsgraden skulle sættes op, og det blev den.

Inden da, havde Prøveleder Henrik Møller endnu engang holdt en parole, som oplyste os deltagere om slagets gang. Skytten på Ålholm Gods – Kim Sørensen ”truttede”, som altid fantastisk smukt, og prøven fortsatte med sin dag nr.2

Fuglene var der fra start, og sådan forblev det. Det er jo en fornøjelse, når forventninger og ønsker går op i en højere enhed. Det gør jo, at et Mesterskab, som dette, føles så ubesværet og nemt. Der kommer ingen ”unfair” situationer, hvor et hold risikerer at skulle gå i en time til halvanden, før nogen ting skete – 1000 tak for det, begge Skytter – I kan jeres profession.

Dag 2, måtte flere ekvipager desværre konstaterer, at her til og ikke længere. Der var rigtig fine apporteringer fra flere ekvipager– præcis som det sig høre til på et Mesterskab.

7 ekvipager ender i finalen, som er et drev vi alle har deltaget i. Vi trykkede fugle mod sivene og vandet, og jeg skal hilse og sige, fuglene var der – igen stor ros for at vide, hvordan man løser tingene.

Da drevet var ovre, blev alle 7 ekvipager sendt på en fugl – en efter en.

Herefter var prøven slut – nu skulle spændingen udløses – hvad har dommerne observeret?

Som de fleste, der kunne være interesseret af, at læse eksempelvis dette indslag, sikkert ved, så endte det jo helt fantastisk for kennel Sagnlandet’s

1 Vinder Sagnlandet’s Nginious Pike ført af Tom Andersen

2 Vinder Sagnlandet’s Imperial Zippo ført af Susanne Andersen.

Herefter kom yderligere 4 hunde, som man kan se hvem var på RJK´s resultatliste, og stort tillykke til de placerede.

Kort før den endegyldige parade, fulgtes Sanne og jeg op mod Godset. Jeg sagde til Sanne ”jeg synes altså jeg skal være blandt de 4 placerede”. Sanne svarede ”det tror også du bliver’’, men jeg får altså nok en UDM. Typisk kvinder, eller i hvert fald Sanne – hendes egen hårdeste kritikker? Jeg kan naturligvis ikke agere dommer her, jeg så jo dårlig nok Sanne og Lyra, men de korte glimt jeg så, var godkendt. Ja, – hun har en lidt omstændig 5 fugl og nogle korrigeringer, men korrigeringerne virker hver gang – Lyra gør, som der bliver’ sagt! Hun er hurtigt i området, og er man det, så får man jo naturligvis også længere tid derude. Jeg tror det er det dommerne har set, og derfor bliver hun og Lyra 2. Vinder på RJK´s Mesterskab

Igen, så var det en virkelig god oplevelse at deltage på dette års markprøvemesterskab – TAK RJK . Alt var tilrettelagt til mindste detalje – selv sandwichene om lørdagen var udsøgte. Fra start til mål var der er en veloplagt prøveleder og knivskarp assistent, i form af Henrik Møller og Frederik Bjerrum. Ihærdige, glade og positive hjælpere begge dage. Glimrende skytter, som kun havde få ”missere”. Sponsorer som ikke var nærige – 1000 tak til jer Uniq, Agria, Huntinglife, Hubertushuset samt HundeogKattefoder.dk

En stor tak og ros til dommerne! Dommere er ganske almindelige mennesker, som kan lave ’’fejl’’. Det skete også denne weekend – ikke store fejl, men små fejl. Det fine var bare, at dommerne turde indrømme, og ændre deres beslutning! Stor respekt for det.

Til sidst – Kææææft vi er stolte, det havde vi da aldrig drømt om. Tak for nogle fantastiske, og nogle gange sjove samtaler med alle implicerede. Tak for godt Sportsmanship til deltagerne.

Hjertelig tillykke til RJK, for et meget vellykket arrangement

Tak for ordet

Tom Andersen