Ny i RJK /Sommerfest

Af: Ellis Marie Pedersen & Lisbeth Rosenholm

Vi er begge nye i RJK og generelt ikke så garvede i træningsverdenen for labradors. Som nyt medlem kan man derfor godt have en vis grad af nervøsitet, generthed om end en smule skepsis overfor alle de "garvede" rotter i faget. Ikke desto mindre valgte vi at deltage i sommerfesten den 16. juni hos Nanna Hansen for at møde andre medlemmer fra RJK på tæt hold. Sommerfesten blev afholdt i de skønneste omgivelser omgivet af glade og forventningsfulde hundeførere i alle aldre og begge køn.

Dagen startede med en dejlig velkomst foretaget af Simon Gabel, som også satte holddysterne i gang. 15 toptunede hold med hver 2 deltagere skulle dyste mod hinanden. Der blev taget hensyn til om de enkelte hunde havde bestået apporteringsprøven eller ej.

Post nr 1 var en tramp med distraktion af både råbukke, vildsvin og fasaner.

Post nr 2 simulerede en kragejagt, hvor man skulle enten dirigere eller sende hunden afsted efter en dummy efter at have ramt 2 balloner i træerne med et luftgevær. Her blev også hundeførens evne som skytte sat på en prøve.

Post nr 3 forestillede en duejagt, hvor hundeføreren atter skulle skyde fra skjul, hvorefter hunden skulle apportere en dummy og lade samtlige lokkefugle ligge.

4. post var 2 apporteringer i højt græs delvist rundt om en sø med bredt spor som terrænskifte.

Post nr 5 udfordrede de 2-benede. Posten blev kaldt "dirigering på højt plan" og levede bogstaveligt op til dens navn. Skiftevis fik holddeltagerne bind for øjnene og skulle styres igennem en forhindringsbane med hund gående heel med eller uden line. Det var så den anden holddeltager, der skulle dirigere sin blinde makker fra et skydetårn. Den post gav mange gode grin.

6. post var en apportering på vand i form af en andejagt. Hunden skulle hente en dummy på vandet distraheret af diverse svømmende og flyvende lokkeænder, som for enkelte hunde var meget farlige.

Så var der kaffe og overdådig kage og eftermiddagen sluttede af med scurry, som i den grad bragte konkurrencegenet frem i mange af deltagerne. Sidst på dagen var der et flot amerikansk lotteri bestående af et stort udvalg af flotte sponsorgaver.

Afslutningsvis bandt en festmiddag bestående af grill og diverse avancerede salater en sløjfe på værket. Hele dagen var præget af en fantastisk god stemning og glade hundeførere, hunde og medbragte familiemedlemmer med aktiviteter for gæster i alle aldre. Det var en dejlig dag, hvor vi hver især blev udfordret sammen med vores hunde og holdmakker.

Som nye deltagere i RJK vil vi gerne takke Nanna, Simon, Tina, Maria, Jesper og alle hjælpere for et fantastisk arrangement. Vi vil ligeledes takke alle arrangører og øvrige deltagere for Jeres dejlige måde at tage imod "os nye" på. Vi følte os meget velkomne og vi glæder os i høj grad til at deltage i fremtidige arrangementer og prøver.