Temaaften den 7. marts 2019

‪‪Første temaaften ud af mange

Af: Ellis Pedersen på vegne af Eventudvalget.

Torsdag d. 7. marts afholdte RJK på opfordring sin første temaaften ud af en række. Dyrlæge Uffe Nordgren fra Køge Bugt Dyreklinik fortalte om hvilke vaccinationer og sygdomme man som hundeejer skal være opmærksom på.

Uffe gennemgik hvilke vaccinationer en hund skal have gennem hele dens livsforløb. Vi lærte bl.a. at hvalpens liv starter med spoleorm, som den første parasit de møder når den diger hos deres mor og leger på græsplænen.
Han nævnte en lang række sygdomme som såsom parvovirus, hundesyge, leverbetændelse, kennelhoste og rabies. Deriblandt blev tilhørende smittekilder nævnt; bl.a. nogle smittekilder vi normalt ikke lige tænker over, fx at vi mennesker kan få rottesyge af at drikke en dåseøl fra garagen, hvor der kan have været rotter.

Han afmystificerede hvilke symptomer man skal være opmærksom på ifm. de forskellige sygdomme. Og i den forbindelse hvornår det er bedst at forebygge og hvornår det er bedst at behandle, da det ifølge Uffe ikke altid kan betale sig at bruge præventiv vaccination.
Uffe gjorde os opmærksomme på graden af forskellige regler mht. pas, transportbure og vaccinationer angående det at rejse med sin hund udenfor Danmark - regler, som ikke er ens, selvom hvis man blot skal rejse til et andet EU-land. 

Endeligt blev der lagt megen energi i flåter, som er de anden mest almindelige parasit, der angriber vores hunde - kun overhalet af lopperne. Flåtsygdommene såsom TBE-virus, anaplasmose og borrelia kan have alvorlige konsekvenser, så medicinsk forebyggelse og korrekt fjernelse med en flåttang anbefales. Flåterne er aktive fra en jordtemperatur på 9 grader og de er allerede blevet spottet på hundene!

Havrebjerg Forsamlingshus dannede rammer for en succesfuld aften med langt flere tilmeldte end vi havde turdet håbe. Stemningen var høj hjulpet godt på vej af den store gensynsglæde blandt medlemmer som kender hinanden og et overdådigt kagebord.

Jørgen Hansen fra Vemmelev siger at ”sådanne arrangementer har klubben manglet”. Bare rolig Jørgen - vi er først lige begyndt!

En del nye medlemmer indmeldte sig samme aften. Heriblandt siger Lisbeth Davidsen fra Ringsted, at hun som nyt medlem ”føler sig taget godt imod og at en aften som denne er god for nye medlemmer til at se de andre medlemmer an”.

Denne temaaften var den første ud af flere i et forsøg på at lave arrangementer udover prøverne, så at der er lidt for enhver smag af klubbens medlemmer. Næste temaaften foregår også i Havrebjerg Forsamlingshus torsdag. d. 4. april med temaet: Er det noget for dig at føre hund på prøve?

RJK er interesseret i lave flere arrangementer og vi vil derfor gerne opfordre jer medlemmer, både potentielle, nye og gamle, til at foreslå idéer, hvis I ligger inde med et interessant og relevant emne.

Endeligt vil vi blot sige tusind tak for den store opbakning. Vi er positivt overrasket, hvilket udelukkende skyldes folks store interesse for aftenen. Og tak til sponsorerne for et flot udstillingsrum med et stort udvalg af diverse hundeartikler. Det giver i den grad blod på tanden til at lave flere arrangementer i klubbens fællesskab.