Temaaften om politihunde

Af Lone Lyngbye,  medlemsudvalget.

Torsdag den 22. juni afholdte vi årets anden temaaften i RJK. Der mødte godt 30 engagerede hundeførere op – både meget erfarne og mindre erfarne hundefolk.  

Temaet var ”Hvordan arbejder politiet med deres hunde?” og vi havde fået en meget erfaren politihundefører, Ivan, til at komme og fortælle om deres hverdag.

Ivan har været i politiet i rigtig mange år og har været hundefører siden 1999, så han har prøvet lidt af hvert. Han har haft 2 schæferhunde og har nu sin 2. labrador. Ivan har blandt andet være Danmarksmester indenfor politihunde med 2 af sine hunde. Hans nuværende hund er kun godt et år gammel, men er allerede i gang med jobbet med at finde narko. Derudover er Ivan teamleder i Narkohundesektionen i Københavns Politi.

Ivan fortalte blandt andet om

  • Hverdagen med en politihund  
  • Træningen i det daglige, herunder fik vi et godt indblik i hvor meget tid de bruger på
    • Miljøtræning
    • Søgetræning

Men han kom også ind på, vigtige emner som

  • Hvordan udvælger politiet deres kommende hunde, herunder fik vi et indblik i hvordan politiet bruger mentaltest
  • Hvad sker der, når politihunden når den alder, hvor den ikke kan arbejde i politiet mere

Det var tydeligt at mærke Ivans engagement i arbejdet med hundene.  Der var god spørgelyst blandt deltagerne, så vi havde næsten ikke tid til at holde kaffepause.  

Det var et informativt arrangement, der gav deltagerne ny inspiration til træning.  

Derudover var det en hyggelig aften, hvor medlemmerne kunne mødes og tale sammen om deres hunde og andre ting. 

Aftenen blev krydret med et besøg af Tina Schilling Hansen fra Dogmatic. Tina havde en flot stand, og havde tilmed sponsoreret et flot bælte, der blev trukket lod om blandt deltagerne.

Dogmatic sælger blandt andet hundesenge, bælter, fløjtesnore, halsbånd og liner. Se deres flotte udvalg her: www.dogmatic.dk

Medlemsudvalget har allerede næste temaaften i støbeskeen. Så hold øje her på siden, der kommer snart mere information om dette arrangement.